Podijeljene diplome i ribolovne dozvole učenicima OŠ Dobroševići

image-0.02.01.29U sklopu projekta na podizanju svijesti građana na zaštiti okoliša, u ponedeljak 06. juna 2016. godine, podijeljene su ribolovne dozvole i diplome učenicima osnovne škole Dobroševići.

Učenici ove škole su završili edukaciju o zaštiti okoliša a sve u cilju podizanja svijesti mladih o ispravnom odnosu prema prirodi i njenoj zaštiti.

Edukaciju su proveli profesori sa Prirodno matematičkog fakulteta – Centra za ihtiologiju i ribarstvo i članovi USR Sarajevo 1906. Ista je uspješno završena te su učenici i praktično to pokazali kroz radne akcije na terenu.

Tu edukaciju i rad na čišćenju starog korita rijeke Bosne i njenih obala uspješno su završila 62 učenika. Nakon toga, u školi su im dodijeljene diplome o završenoj edukaciji za malog ribolovca i čuvara prirode te besplatne godišnje ribolovne dozvole.

“Ispred Udruženja sportskih ribolovaca Sarajevo 1906 se zahvaljujemo Fondu za zaštitu okoliša Federacije BiH koji su nas finansijski podržali da uspješno završimo ovaj dio projekta.”, izjavio je sekretar Udruženja Pešto Mugdim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.