Nastavak radova na Lađenici: Nefunkcionalni kolektori spriječavaju završetak projekta!

IMAG0778SARAJEVO, 12. maja (FENA) – Da bi radovi na završetku Projekta ”Čišćenje i revitalizacija starog korita rijeke Bosne i izgradnja sportsko-rekreacione i takmičarske staze u Dobroševićima” ili, kako je skraćeno zovu, Ekološka oaza ”Lađenica” bili završeni potrebno je riješiti problem fekalija.

Iz Udruženja sportskih ribolovaca ”Sarajevo 1906” koje radi na projektu Feni su kazali da se fekalije direktno ulijevaju u meander, ali da je sljedeća faza projekta sastanak s predstavnicima Općine Novi Grad Sarajevo od kojih će tražiti da pronađu odgovorne za nefunkcionalne kolektore koji su postavljeni.

Bliži se kraju realizacija jedne od faza koju je finansirao Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

– Svakom novom aktivnošću izgled buduće sportsko- takmičarske i edukacione staze, a i šetališta postaje sve ljepši – istakli su iz Udruženja.

Nakon dijela radova za koji je angažovan bager, ostaje još da se urade ramovi i postave već urađene ekološke table koje treba da upozore na veću brigu o zaštiti okoliša.

– Sredstva koja smo dobili od Fonda maksimalno smo iskoristili i sada smo sigurni da će se ovaj naš projekt, koji smo počeli realizirati prije četiri godine, uspješno završiti, i da će Sarajevo biti bogatije za izletište, stazu za rekreativnvi ribolov, ali i takmičarsku stazu na kojoj će se moći održavati i takmičenja na državnom nivou jer zadovoljava sve uslove – navode iz Udruženja.

To mjesto već posjećuju ribolovci jer je meander nedavno poribljen šaranom, amurom i tolstolobikom.

U skorije vrijeme, najavljuju iz Udruženja, bit će održavanje takmičenje njihovih članova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.