Poziv na akciju čišćenja starog korita rijeke Bosne u Dobroševićima

IMAG0472Udruženje sportskih ribolovaca ”Sarajevo-1906”, u nedelju, 3. aprila 2016.godine sa početkom u 10 sati, organizuje akciju čišćenja starog korita rijeke Bosne u Dobroševićima.

“Dobar dio obale je prilično uređen a na red je došao dio vodene površine koji je pun starih i trulih stabala i raznog kabastog otpada kao i čišćenje dvije veće deponije koje su napravili nesavjesni građani. Pozivamo članove našeg, članove drugih ribolovačkih udruženja, te i druge ljubitelje prirode da nam se pridruže u ovoj akciji.”, rekao jer Pešto Mugdim, sekretar Udruženja sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906”.

Nakon ovog uređenja pristupiće se uređenju jednog dijela obale i vodene površine mehanizacijom. Završni dio će biti poribljavanje adekvatnim vrstama i količinama ciprinidnih vrsta ribe.

“Za ovu akciju, kojom želimo podići ekološku svijest građana za veću brigu o okolišu, finansijsku podršku smo dobili od Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH na čemu smo im neizmjerno zahvalni.”, poručuju iz Udruženja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.