Jezero Starača: Održano revijalno Prvenstvo Kantona Sarajevo u lovu ribe udicom na plovak

jezero-staraca-prvenstvo-kantona-sarajevo-2015-19U organizaciji Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva, danas je na jezeru Starača u Ilijašu održano revijalno Prvenstvo Kantona Sarajevo u lovu ribe udicom na plovak.

Na takmičenju je nastupilo 8 udruženja iz Kantona Sarajevo sa 24 takmičara, a takmičenju je prisustvovalo još toliko gostiju.

Iako je svo vrijeme takmičenja padala kiša, riba je bila raspoložena, pa su takmičari ukupno ulovili oko 70 kilograma ribe. Na takmičenju su nastipile ekipe iz USRD “Vogošća” (Vogošća), SRD “Alić Hidajet – Hitko” (Ilijaš), SRD “Zujevina” (Hadžići), SSRI “Stari Grad” (Stari Grad), SRD “Miljacka” (Stari Grad), SRD “Novi Grad” (Novi Grad), USR “Sarajevo 1906” (Centar) i domaćina Udruženja “Bistro!” (Novo Sarajevo)

Nakon 4 sata takmičenja, u sektoru “A”, treće mjesto je zauzeo Tanjo Memsud iz SRD “Vogošća”, drugo mjesto Avdić Edin iz SRD “Zujevina”, a prvo mjesto je zauzeo Pešto Mugdim iz USR “Sarajevo 1906”.
U sektoru “B”, treće mjesto je zauzeo Husejnović Mustafa iz UG “Bistro!”, drugo mjesto Šabanović Nijaz iz SRD “Miljacka”, a prvo mjesto Alić Mirza iz SRD “Alić Hidajet – Hitko”
U sektoru “C”, treće mjesto je zauzeo Hodžić Elvedin iz SRD “Vogošća”, drugo mjesto Pelto Almir iz SRD “Alić Hidajet – Hitko”, a prvo mjesto Pešto Vehid iz USR “Sarajevo 1906”, koji je sa ulovom od 8.320 grama ujedno i Majstor staze.

Ekipno, treće mjesto je zauzela ekipa SRD “Vogošća”, drugo mjesto ekipa SRD “Alić Hidajet – Hitko”, a pobjedničko postolje je zauzela ekipa USR “Sarajevo 1906”.

Nakon proglašenja pobjednika, iz Udruženja “Bistro!” su podijeljene zahvalnice zaslužnim članovima, prijateljima Udruženja i sponzorima. Tako su zahvalnice dobili:

  • SRD Vogošća i USR “Sarajevo 1906” za pomoć u izgradnji takmičarske staze i unapređenju stanja na jezeru
  • članovi Udruženja Bistro!: Fahrudin Letić, Fuad Čurt, Harun Letić, Borčak Adis, Kemal Avdić, Sanjin Gracić, Almir Prašljivić (Element Baits) i Ferid Husejnović za nesebičan angažman u svim aktivnostima Udruženja
  • Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo za pomoć u organizaciji Prvenstva Kantona Sarajevo i Kupa UG Bistro!
  • Federalno ministarstvo kulture i sporta za pomoć u izgradnji takmičarske staze na jezeru
  • Restoran “Diana” iz Ilijaša

Ovo je, nakon 9 godina pauze, prvo takmičenje na kojem su učestvovale ekipe udruženja sa područja Kantona Sarajevo, a ujedno i prvo koje je održano na takmičarskoj stazi u Kantonu Sarajevo.

Takmičenjem, koje je pomoglo Ministarstvo kulture i sporta KS, je obilježen završetak izgradnje takmičarske staze na jezeru Starača, a izgradnju je finansiralo Federalno ministarsvo kulture i sporta.

Nakon takmičenja, organizovan je i zajednički ručak za sve učesnike i goste, gdje su svi pohvalili dosadašnji angažman članova Udruženja “Bistro!” na realizaciji projekta “Jezero Starača: Od deponije do ribolovne vode”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.