Završena akcija UG “Bistro!” – “Poskidajmo zastave sramote!”

Zastave-sramote-Ucesnici_akcije_prvi_danAkcija je provedena u organizaciji Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva, a u njoj su učešće uzeli i članovi našeg Udruženja.

U subotu, 03.09. u 12:00 sati, druženjem svih učesnika akcije, završena je dvodnevna akcija Udruženja “Bistro!”, Bosna i Hercegovina i partnera SOS-Dječija sela BiH na skidanju PVC kesa sa priobalnog rastinja, te čišćenja ostalog otpada iz korita rijeke Ljubine na teritoriji općine Vogošća.

Akciji su se priključili članovi ribolovačkih udruženja “Vogošća”, “Sarajevo 1906” i “Novi Grad”, te Udruženja “Tempo”, a kao gosti, na završnom skupu su bili i načelnik općine Vogošća, gosp. Edin Smajić i predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovine, gosp. Željko Komšić.

Tom prilikom je izvršeno i poribljavanje rijeke Ljubine potočnom pastrmkom, a svi učesnici i gosti su imali priliku simbolično u rijeku pustili po jednu ribu.

Načelnik općine Vogošća, gosp. Edin Smajić je rekao da je akcija “Poskidajmo zastave sramote!” jedna lijepa poruka, te da treba učiniti sve da se ljepota rijeke Ljubine očuva.

Gosp. Komšić je sugerisao da se u ovakve akcije uključi više poznatih, javnih osoba, pa i političara, sve u svrhu popularizacije ovih korisnih akcije očuvanja prirode i onog što ostavljamo našoj djeci.

Akcija je, kao projekat, podržana od strane ministarstva prostornog uređenja Kantona Sarajevo, a donatori su bili i Merkator BH te Sarajevski kiseljak d.d.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.