Nove aktivnosti na prezentaciji “Ribarske oaze Lađenica”

Dana 29 12. 2010. godine, U.S.R. “Sarajevo 1906” u saradnji sa U.G. “Bistro!” i SOS-Dječija sela BiH je uradilo još jednu aktivnost na prezentaciji projekta “Ribarska oaza Lađenica”.

Naime, članovi U.S.R. “Sarajevo 1906”, i U.G. “Bistro!” – njihov podmladak iz SOS-Dječija sela BiH, su u prostorijama Merkator centra u Sarajevu izvršili dijeljenje letaka posjetiocima centra.

Cilj akcije je zagovaranje – upoznavanje građana Sarajeva sa projektom i namjerama U.S.R. “Sarajevo 1906”, a što je podržano od strane CPCD-a i SIDA-e, kao inicijativa nevladinog sektora.

Sljedeće aktivnosti na promociji i realizaciji projekta su planirane za proljeće, kada će članovi USR “Sarajevo 1906”, a nakon regulisanja potrebne dokumentacije, krenuti i sa radovima na uređenju meandera i to sopstvenim snagama i na volonterskoj bazi.

Nadanja su da će do tada nadležni shvatiti pozitivne efekte koje bi izgradnja ribarske oaze imala po ribolovce i građane Sarajeva, te da neće izostati ni pomoć, kako opština, tako i Uprave grada i Kantonalne vlade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.