Izvršeno poribljavanje Miljacke i Mošćanice

U četvrtak navečer članovi Sportskog ribolovnog društva “Sarajevo 1906” i sekcije Stari Grad pustili su 268 kilograma potočne pastrmke od 14 do 18 centimetara u vode Miljacke i Mošćanice.

Sakib Avdibegović, Mirza Burzić, Zlatan Sinanovići i Adi Aljić tako su i ove godine obavili tradicionalno poribljavanje rijeka, a cilj ovog projekta je podsticanje prirasta i smanjenje godišnje aksploatacije ihtioresursa u ribolovnim vodama Kantona Sarajevo, čuvanje i unapređenje ribljeg fonda, smanjivanje štetočina, uređivanje i održavanje ribolovnih područja.

“Ova akcija predstavlja pravi preporod za ove dvije rijeke i građane koji dolaze da pecaju. Radi se o kvalitetnim vrstama koja će se nakon određenog šoka sigurno prilagoditi novoj sredini. Mi kao udruženje zalažemo se da radni čovjek kroz rekreaciju, relaksaciju i sport lakše izdrži pritisak i tempo savremenog vremena. Omladina da se educira i uspješno bori za očuvanje čovjekove okoline i prirode bez koje čovjek ne može opstati”, kazao je predsjednik Udruženja ribolovaca Stari Grad Adil Aljić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.