Izvršeno poribljavanje Miljacke i Mošćanice

U četvrtak navečer članovi Sportskog ribolovnog društva “Sarajevo 1906” i sekcije Stari Grad pustili su 268 kilograma potočne pastrmke od 14 do 18 centimetara u vode Miljacke i Mošćanice.

Sakib Avdibegović, Mirza Burzić, Zlatan Sinanovići i Adi Aljić tako su i ove godine obavili tradicionalno poribljavanje rijeka, a cilj ovog projekta je podsticanje prirasta i smanjenje godišnje aksploatacije ihtioresursa u ribolovnim vodama Kantona Sarajevo, čuvanje i unapređenje ribljeg fonda, smanjivanje štetočina, uređivanje i održavanje ribolovnih područja.

“Ova akcija predstavlja pravi preporod za ove dvije rijeke i građane koji dolaze da pecaju. Radi se o kvalitetnim vrstama koja će se nakon određenog šoka sigurno prilagoditi novoj sredini. Mi kao udruženje zalažemo se da radni čovjek kroz rekreaciju, relaksaciju i sport lakše izdrži pritisak i tempo savremenog vremena. Omladina da se educira i uspješno bori za očuvanje čovjekove okoline i prirode bez koje čovjek ne može opstati”, kazao je predsjednik Udruženja ribolovaca Stari Grad Adil Aljić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.