Održano Prvenstvo FBiH za seniorke i mlađe kategorije – Hamijeta Dorić prvakinja FBiH!

feder-takmic-ribolovaca-zepce_juli_2009Učestvovalo čak 120 takmičara • Takmičili se u lovu ribe udicom na plovak • Nadmetanje u pet kategorija

Na obalama rijeke Bosne u Žepču jučer je održano cjelodnevno Federalno takmičenje u ribolovu.

Takmičenje u lovu ribe udicom na plovak održano je u pet kategorija. Nastupilo je ukupno 120 takmičara iz 25 klubova, pa je ovogodišnje takmičenje dobilo epitet najmasovnijeg do sada održanog ribarskog takmičenja na najvišem nivou.

Nakon ribarenja po sistemu dva kruga po dva sata, prvak FBiH u kadetskoj konkurenciji je Belmin Bajrić, član SRD Bosna Žepče, a titulu najbolje kadetkinje ponijela je Nadina Vrgovčević iz SRD Bosna Maglaj. Šampioni u kategoriji juniora su žepački ribiči Bruno Pervan i Merima Omerčić, članovi SRD Bosna Žepče. Federalni seniorski prvak sa ovogodišnjim najboljim rezultatom je Sarajka Hamijeta Dorić, član SRD Sarajevo 1906.

Ekipno, SRD Glavatica Jablanica osvojilo je prvo mjesto u kategoriji kadetkinja, a ribiči SRD Bosna Žepče u kategoriji kadeta. Juniorski prvaci ekipno su članovi SRD Bosna Maglaj, a titulu najbolje seniorske ženske ekipe ponijele su članice SRD Manjić Kalesija.

Svim pobjednicima uručene su medalje i pehari, a prvih pet plasiranih u svakoj kategoriji iduće godine takmičit će se u državnoj ligi u svojim konkurencijama.

Autor: R. AGIĆ – Devni avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.