Počela “Mala škola sportskog ribolova”

SANYO DIGITAL CAMERAKako je to već postalo tradicionalno, UGSR “Sarajevo 1906” svake godine educira učenike osnovnih škola o ribolovu i ekologiji, a kroz projekt “Mala škola sportskog ribolova”.

Prošle sedmice, mali ribolovci su krenuli sa teoretskim dijelom nastave koja je realizovana uz pomoć profesora Avde Sofradžije i Rifeta Škrijelja, profesora na Prirodno-matematickom fakultetu u Sarajevu.

U prvom danu predavanja, od uvaženih profesora, i mi stariji smo imali šta naučiti.

Kao i svake godine, “Mala škola sportskog ribolova” će imati dva dijela – prvi gdje će se provesti teoretska nastava o ihtiologiji i ekologiji te osnovi kod rukovanja sa ribarskim priborom i pripremanja istog za ribolov, a u drugom dijelu polaznici će imati obuku direktno “na vodi” gdje će biti organizovano i takmičenje.

Male ribolovce praktičnom dijelu će obučavati instruktori/članovi UGSR “Sarajevo 1906” koji su obezbjedili sav potreban materijal, a i osnovni ribarski pribor za sve polaznike.

Ovu šestu školu, kao i sve do sada, pomažu Opština Centar, Kantonalno ministarstvo sporta i kulture, a ove godine, školu pomažu i Gradsko vijeće te Akova impex i Denox d.o.o Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.