Održano Prvenstvo FBiH za mlađe kategorije u lovu ribe udicom na plovak

U subotu 7. juna, Zenica je bila domaćin Prvenstva FBiH u ulovu ribe udicom na plovak, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na kojem su nastupila ukupno 84 takmičara iz desetak gradova.

Organizator takmičenja kadeta i kadetkinja, juniorki i juniora te seniorki bio je Sportsko-ribolovni savez Federacije BiH, a za tehnički dio posla pobrinulo se SRD „Bistro“ Zenica.

Vremenski uslovi bili su idealni, staza na rijeci Bosni u naselju Drivuša dobro uređena, što je rezultiralo zadovoljstvom većine takmičara i ulovom ukupno 81,750 grama ribe. Pervan Bruno iz Žepca ulovio je najviše ribe- 2.560 grama.

Što se tice ukupnog plasmana, kod seniorki najbolja je bila  Eldina Okić iz SRD „Manjić“ Kalesija, a iza nje su Samida Okić i Amela Bogilović.

Ekipno, najuspješniji takmičari u ovoj kategoriji su ribolovci iz SRD „Sarajevo 1906“, zatim iz SRD „Klen“ iz Banovića i SRD „Bosna“ iz Maglaja.

Kod juniorki sva tri prva mjesta pripala su Maglajkama, redoslijedom Edini Vrgovčević, Amri Kuduzović i Emini Omerović, što je ovo društvo dovelo do osvajanja prvog mjesta u ekipnoj konkurenciji.

Kod juniora Bruno Pervan iz SRD „Bosna“ Žepče je bio najbolji, a iza njega su se plasirali Almir Selimović iz SRD „Bistro“ Zenica i Ermin Pavica iz SRD „Vogošća“.

Ekipno kod juniora prvo mjesto osvojili su takmičari iz SRD „Vogošća“, drugo SRD „Bistro“ iz Zenice a treće SRD „Bosna“ iz Maglaja“.

Kod kadetkinja Lejla Memić iz Visokog je bila najbolja, dok su drugo i treće mjesto osvojile Nermina Nedimović i Majda Jamaković.

Ekipno kod kadetkinja prvo mjesto osvojilo je SRD „Sarajevo 1906“, drugo SRD „Mrena“ iz Živinica a treće SRD „Bosna“ iz Maglaja.

I konacno, kod kadeta najbolji pojedinac bio je Emir Halilčević iz Banovića, zatim Samed Havić iz Visokog i Hasan Imamović iz Banovića.

Ekipno kod juniora najbolji su bili takmičari iz SRD „Keln“ Banovići, zatim SRD „Bosna“ Maglaj i SRD „Mrena“ Živinice.

Text i slike: Sinan Gluhić i Adnan Doglod

zenica6Federalno_prvenstvo_Seniorke_Juniori_Kadeti_2008_8Federalno_prvenstvo_Seniorke_Juniori_Kadeti_2008_7

Federalno_prvenstvo_Seniorke_Juniori_Kadeti_2008_6Federalno_prvenstvo_Seniorke_Juniori_Kadeti_2008_4Federalno_prvenstvo_Seniorke_Juniori_Kadeti_2008_3

Federalno_prvenstvo_Seniorke_Juniori_Kadeti_2008_2Federalno_prvenstvo_Seniorke_Juniori_Kadeti_2008_1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.