Članovi USR “Sarajevo 1906” – gosti u emisiji “TV Bingo show” Lutrije BiH

Prije nešto više od dva mjeseca, članovi USR “Sarajevo 1906” su bili gosti u emisiji “TV Bingo show” Lutrije BiH. Lutrija Bosne i Hercegovine na taj način pomaže Udruženja građana – neprofitne organizacije, koje sudjeluju u izvlačenju na takozvanoj “grebalici”.

Prije direktnog emitovanja glavnog izvlačenja, održi se i jedno “nezvani”no” a u kojem se svi – gosti-igrači a i publika, upoznaju sa tokom emisije I ide se do izvlačenja “nezvaničnog” Binga.

Kao što vam je vjerovatno poznato, posljednji broj koji donese glavni dobitak nekom sretniku je broj koji ima gost u publici, a koji će ići na “grebalicu” i donijeti neke novce gostima u studiju.

Na probnom snimanju, posljednji broj je bio broj 15, a bedž sa tim brojem na prsima je nosio najstariji član USR “Sarajevo 1906”, Sulejman Kapetanović.

Baš mi bi žao što se to ne desi na glavnom, direktnom izvlačenju. Bio je jako opušten, ispričao nam i par anegdota, svi u studiju smo se dobro ismijali. Kad je trebao “grebati” Hazim ga upita koji mu je sretni broj od 1 do 6. Sulejman reče 4 i ispod četvorke bi 10.000 KM.

I onda, dođe red na direktno izvlačenje. Svaki peti izvučeni broj je donio nekom članu Udruženja 100 KM. Bilo je i dogovora – dvojica se dogovore ako izvuku nekog od njih – dijele dobitak po 50 KM.

Igra se bližila kraju, bilo jako mnogo kartica sa po 14 pogodaka.

I onda Tinka pročcita sljedeci broj: “Broj 15!”

B I N G O!!!

E jeste mi i bilo drago, i u direktnom izvlačenju Sulejman bi taj koji će “grebati” za udruženje.

Ista scena kao maloprije, praćen jačim aplauzom, Suljo polako ide do podija, pregurao je osamdesetu godinu. Hazim ga pita: “Koji vam je sretni broj od 1 do 6?”
Sulejman onako iskreno u kamere odgovori: “Eh, maloprije mi je bio 4, sada… 3!”.
Iza trojke se krilo 7000 KM.
Dovoljno!

A da je “izgrebao” i prazno polje (koje uzgred-budi-rečeno ne postoji u igri “grebalice”), Sulejman Kapetanović je za svojih preko 60 godina bavljanja ribolovom i članstvom u Udruženju “Sarajevo 1906” dao sigurno jako mnogo, i više nego dovoljno.

Bistro, Sulejmane!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.