Sarajlije uspješno startovale

Mugdim Pešto

Udruženje sportskih ribolovaca Sarajevo 1906 je i ovu ribolovnu sezonu dočekalo spremno i sa velikim ambicijama. Pored toga što u svojim redovima imaju veliki broj bivših i sadašnjih prvaka BiH u raznim takmičarskim kategorijama lova ribe, svake godine “osposobe” putem svoje Male škole ribolova po pedesetak mladih ribolovaca, te proširuju svoju saradnju sa mnogim udruženjima ribolovaca diljem naše zemlje, posebno Hercegovine.

“Bez obzira što smo ostali bez matičnih voda, našu stogodišnju postojanost nastavljamo i dalje”, priča sekretar USR Sarajevo 1906 Mugdim Pešto, inače, dugogodišnji reprezentativac u ulovu ribe na plovak i sudija.

“Naši članovi i ove godine mogu pecati na vodama kojima gazduju USR Glavatica iz Jablanice, Bistro iz Drežnice, Neretva iz Mostara, “Halil Sofradžija” iz Ustikoline, Goražde, Toplik iz Prače, Orlja iz Olova i to uz doplatu dnevne dozvole od 5 maraka, kao i SRD Bjelave iz Čapljine”.

Doznali smo da trenutno nema puno učlanjenih ribolovaca, da se kontakti nastavljaju i da će se, navjerovatnije, broj voda na kojima će se moći loviti povećati.

Godišnja dozvola košta 80, a za penzionere i invalide 45 maraka. Prostorije ovog primjernog sportskog kolektiva se nalaze u Titovoj ulici broj 12.

Alija Pušina – Oslobodjenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.