Izabrano novo rukovodstvo ribolovaca USR Sarajevo 1906

Omogućiti ribolovcima pecanje na što više rijeka • Radiće se i na očuvanju i unapređenju rada u sportsko-takmičarskom dijelu i u odgoju mladih naraštaja

Hikmet_ArnautovicNa nedavno održanoj redovnoj godišnjoj skupštini ribolovci Udruženja sportskih ribolovaca Sarajevo 1906 su, između ostalog, izabrali i novo rukovodstvo te utvrdili osnovne ciljeve u svom radu za 2008. godinu.

Umjesto dosadašnjeg predsjednika Ermina Hadžića, koji je izabran za dopredsjednika Saveza sportskih ribolovaca Federacije BiH, izabran je Hikmet Arnautovic, dugogodišnji ribolovac i dosadašnji član mnogih tijela u ovom udruženju.

Prioriteti u našem radu u narednoj godini su, kaže Arnautović, omogućavanje članovima da mogu pecati ribu na rijekama Neretvi, Drini, Bosni, Krivaji i Prači.

Radiće se i na očuvanju i unapređenju rada u sportsko-takmičarskom dijelu i u odgoju mladih naraštaja putem naše tradicionalne Male škole ribolova, koju već odavno uspješno vodi Miroslav Misita.

Pored toga, moramo riješiti problem odgovarajućih prostorija za rad, jer su ove sadašnje premalene i neadekvatne.

U planu nam je i organizacija jednog internacionalnog takmičenja u ulovu ribe udicom na plovak, koje bi se zvalo “Kup 1906” i koje bi postalo tradicionalno, naravno sa obaveznom ribolovačkom večerom na kraju.

Cilj nam je, također, još više omasoviti udruženje, aktivno učestvovati u radu svih ribolovačkih organizacija u Federaciji i u BiH te vršiti popularizaciju ribolova na sve moguće načine, uključujući i organizovane odlaske u prirodu, odnosno u ribolov, rekao je Arnautović.

Alija Pušina – Oslobodjenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.