Pred izbornu skupštinu USR Sarajevo 1906

Otplaćena sva dugovanja – Dosadašnje rukovodstvo Udruženja će nasljednicima ostaviti sređenu financijsku situaciju

ermin_hadzic_vicepresident_uosrsfbihRibolovci USR Sarajevo 1906, inače jednog od najstarijih ribolovačkih društava u BiH, 13. decembra sa početkom u 17.30 sati će održati redovnu izbornu Skupštinu, na kojoj će se, između ostalog, izabrati i novi predsjednik društva, kao i Upravni odbor.

Kako smo saznali od dosadašnjeg predsjednika ovog udruženja Ermina Hadžića, na dnevnom redu će se naći i problemi sa kojima se ovo društvo susretalo u novonastaloj situaciji kada su ostali bez gazdovanja lokalnim vodama, planovi budućeg djelovanja i druge tačke.

Što se tiče dosadašnjeg rezultata, koje je sadašnje rukovodstvo postiglo u dvije godine djelovanja, valja spomenuti pozitivno poslovanje i dobar takmičarski rezultat.

Pored toga što su imali velike troškove oko učešća na svim lokalnim i državnim takmičenjima, te što su otplatili sva dosadašnja dugovanja Općini Centar na ime kirije za korištenje prostorija u Ulici Titova 12, ukupno financijsko stanje je pozitivno.

Veliki je uspjeh biti pobjednik Kupa BiH u kategoriji seniora i seniorki, kao i omogućavanje članovima da pecaju ribu na području Jablanice, Mostara, Prače, Goražda, Kaknja, Zenice i mnogih drugih mjesta.

Također, njihovi članovi nisu plaćali ni polaganje ribolovačkog ispita.

Izborna skupština USR Sarajevo će se održati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici.

Alija Pušina – Oslobodjenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.