logo

S razlogom predstavljamo: Oni su naši prvaci!

udruzenjsko-2009Pisati o pobjednicima KUP-a BiH za 2007. godinu, a ne sjetiti se da je Sportsko ribolovno društvo „Sarajevo 1906“ najstarije naše društvo osnovano prije 101 godinu, bilo bi neprimjerno.

Seniori i seniorke ovog društva ove godine u Livnu su ekipni pobjednici KUP-a BiH. Za seniorke su nastupile: 1. Bogilović Amela, 2. Dorić Hanijeta i 3. Bogić Lidija, a seniori su nastupili u sastavu: 1. Mugdim Pešto 2. Alagić Mirsad i 3. Vejsilović Esad. Vođa ekipe seniora bio je Omerbašić Šefik, a seniorke je vodio Mirsad Bogilović.

Vođa svih ekipa bio je Ermin Hadžić predsjednik društva.

Od osnivanja pa do danas, aktiviste i članove Udruženja sportskih ribolovaca „Sarajevo 1906“ su činile desetine hiljada građana Sarajeva, te drugih gradova BiH.

U svom stogodišnjem radu USR „Sarajevo-1906“ je svoj rad usmjerilo ka provođenju aktivnosti na zaštiti čovjekove okoline, zaštiti voda, te njihovih obala, razvijanju ekološke svijesti kod građana i sportskih ribolovaca.

Jedna od glavnih aktivnosti je popularizacija sportskog ribolova kod mlađih naraštaja. Takmičari ovog udruženja, duži niz godina, postižu veoma zapažene rezultate na svim nivoima.

Seniorska ekipa već treći put je pobjednik KUP-a BiH. Predstavljala je našu zemlju na evropskim takmičenjima.

Prvi put je to bilo na svjetskom klupskom prvenstvu na Jarunu u Hrvatskoj, zatim 2004 godine na svjetskom klupskom prvenstvu Plovdivu Bugarska, naredne 2008 godine ekipa će predstavljati našu zemlju na KUP-u Podunavsko-Jadranskih zemalja u Banovoj – Jaruzi Hrvatska.

Nisu samo u ekipnoj konkurenciji svoj obol uspjesima ovog udruženja dale seniorske ekipe.

U pojedinačnoj konkurenciji , ovo društvo imalo je pobjednike države u svim kategorijama.

Svoj nemjerljivi doprinos dali su i ove godine na 27. Svjetskom klupskom prvenstvu u sportskom ribolovu održanom na Karaotoku, kao sudci i isporučioci hrane i mamaca. Tamo su se iskazali Šefik Omrebašić, Mugdim Pešto, Mirsad Alagić kao sudci, te Amela i Mirsad Bogilović kao isporučioci hrane i mamaca, odrađujući korektno i besprijekorno zadatke koje smo imali svi mi na tom prvenstvu i koje ne bi sigurno uspjelo i bez njihovog doprinosa

Od ovog udruženja očekivati je i u buduće primjeran rad.
BISTRO SARAJLIJE !!!

Oslobođenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.