Polaznici “Male škole ribolova” u Zemaljskom Muzeju

Nedavno su, u sklopu projekta “Mala škola sportskog ribolova” a u organizaciji našeg Udruženja, polaznici ove škole bili u posjeti Zemaljskom Muzeju.

Težište ove posjete je trebalo biti na ihtiološkom odjelu muzeja, no isti nije u funkciji i preparati još nisu izloženi u adekvatnom prostoru.

Uprkos tome, mali ribari su bili i više nego zadovoljni – mnoštvo drugih eksponata im je bilo isto tako zanimljivo i akustične prostorije su odjekivale od njihovih glasova.

Instruktori su se našli u novoj ulozi – iskusni ribari su se morali uživjeti u ulogu kustosa i objašnjavati izložene eksponate (srećom, svi eksponati su imali pločice sa osnovnim opisom).

Posjeta muzeju je većini malih ribara bila prvi susret sa prirodnim izgledom mnogih životinjskih vrsta koje su do sada mogli vidjeti samo na TV ekranima.

U  narednom periodu će se, osim još teoretske obuke,obaviti i praktični dio koji će, po sadašnjim planovima, biti proveden negdje uz rijeku Drinu.

Bistro, mali ribari.

Mala_skola_ribolova_USR_Sarajevo_zemaljski_muzej_2Mala_skola_ribolova_USR_Sarajevo_zemaljski_muzej_fosil_ribeMala_skola_ribolova_USR_Sarajevo_zemaljski_muzej_leptirici

Mala_skola_ribolova_USR_Sarajevo_zemaljski_muzej_Vanja_KapoMala_skola_ribolova_USR_Sarajevo_zemaljski_muzej_velikaOrganizatori_Male_Skole_Ribolova_Misita_Miroslav_Ermin_Hadzic_Pesto_Mugdim_Vehid

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.