Izuzetni sportski rezultati USR “Sarajevo-1906”

Uključivanje mladih – trajan zadatak • Udruženje svake godine organizuje Školu ribolova za mlađe kategorije • Članovi, sadašnji i budući, USR oslobođenji plaćanja ribolovačkog ispita

Takmicari_USR_Sarajevo_1906-150x150Nedavno smo boravili u prostorijama USR “Sarajevo 1906” i u razgovoru sa ovim entuzijastima saznali mnogo lijepih i pozitivnih primjera odvijanja ribolovačkih i sportskih aktivnosti.

Ovi ribolovci i moraju uvijek biti medu najuspješnijim jer iza sebe nose više od 100 godina staru tradiciju postojanja ribolovačkog sporta u Sarajevu.

Trenutno, ovo udruženje broji više od 230 ribolovaca od kojih su mnogi okićeni brojnim titulama sa mnogih dosad održanih zvaničnih takmičenja i to na nivou nekadašnje Jugoslavije i ove naše sadašnje BiH.

Između ostalih to su: braća Pešto, Manja i Mirsad Alagić, Amra i Mirsad Bogilović, Akim i Kenan Omerbašić, Lidija Bogić, Hamijeta Dorić i mnogi drugi.

Ovakav skup ribolovačkih majstora biće i dalje prisutan jer USR “Sarajevo 1906” svake godine organizuje Školu ribolova za mlade kategorije i dosad ih je održano 5 (6. je u toku) uz učešće po pedesetero djece u jednom trajanju škole, što govori da je do sad ribolovom “zaraženo” 250 djece što pretstavlja izuzetnu korist za društvo u cjelini.

U razgovoru sa predsjednikom Erminom Hadžićem i sekretarom ovog društva Mugdimom Peštom doznali smo i ovo:

Predsjednik_USR_Sarajevo_1906_Ermin_Hadzic-150x150“Prošla godina je bila u znaku proslavljanja stogodišnjeg jubileja i mi smo povodom toga organizovali internacionalni turnir u ulovu ribe na plovak u kojem je učestvovalo 15 ekipa iz raznih zemalja u okruženju. Naše seniorke su pobjednice Kup BiH, seniori su prvaci FBiH, izborili smo i status prvoligaša BiH, juniori su osvojili također Kup BiH i učestvovali smo na brojnim drugim takmičenjima u svim kategorijama i u skoro svim tehnikama. U toku nam je Škola ribolova koju već godinama uspješno vodi Miroslav Misita i čemu mi dajemo veliki značaj.” – kaže Hadžić.

Naravno da se sve ovo nije moglo obaviti da istovremeno nisu bili aktivni i članovi UO: Sead Krupalija, Damir Šećirbegović, Hidajet Arnautović, Esad Vejsilović i Nedim Kapetanović.

Na polasku smo doznali i nešto što će obradovati ribolovce iz Sarajeva. Naime, ovi ljudi su svjesni previsoke cijene godišnje ribolovačke dozvole i cijene polaganja ribolovačkog ispita, pa su odlučili da svoje članstvo oslobode svih dodatnih troškova, naravno osim cijene dozvole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.