Izuzetni sportski rezultati USR “Sarajevo-1906”

Uključivanje mladih – trajan zadatak • Udruženje svake godine organizuje Školu ribolova za mlađe kategorije • Članovi, sadašnji i budući, USR oslobođenji plaćanja ribolovačkog ispita

Takmicari_USR_Sarajevo_1906-150x150Nedavno smo boravili u prostorijama USR “Sarajevo 1906” i u razgovoru sa ovim entuzijastima saznali mnogo lijepih i pozitivnih primjera odvijanja ribolovačkih i sportskih aktivnosti.

Ovi ribolovci i moraju uvijek biti medu najuspješnijim jer iza sebe nose više od 100 godina staru tradiciju postojanja ribolovačkog sporta u Sarajevu.

Trenutno, ovo udruženje broji više od 230 ribolovaca od kojih su mnogi okićeni brojnim titulama sa mnogih dosad održanih zvaničnih takmičenja i to na nivou nekadašnje Jugoslavije i ove naše sadašnje BiH.

Između ostalih to su: braća Pešto, Manja i Mirsad Alagić, Amra i Mirsad Bogilović, Akim i Kenan Omerbašić, Lidija Bogić, Hamijeta Dorić i mnogi drugi.

Ovakav skup ribolovačkih majstora biće i dalje prisutan jer USR “Sarajevo 1906” svake godine organizuje Školu ribolova za mlade kategorije i dosad ih je održano 5 (6. je u toku) uz učešće po pedesetero djece u jednom trajanju škole, što govori da je do sad ribolovom “zaraženo” 250 djece što pretstavlja izuzetnu korist za društvo u cjelini.

U razgovoru sa predsjednikom Erminom Hadžićem i sekretarom ovog društva Mugdimom Peštom doznali smo i ovo:

Predsjednik_USR_Sarajevo_1906_Ermin_Hadzic-150x150“Prošla godina je bila u znaku proslavljanja stogodišnjeg jubileja i mi smo povodom toga organizovali internacionalni turnir u ulovu ribe na plovak u kojem je učestvovalo 15 ekipa iz raznih zemalja u okruženju. Naše seniorke su pobjednice Kup BiH, seniori su prvaci FBiH, izborili smo i status prvoligaša BiH, juniori su osvojili također Kup BiH i učestvovali smo na brojnim drugim takmičenjima u svim kategorijama i u skoro svim tehnikama. U toku nam je Škola ribolova koju već godinama uspješno vodi Miroslav Misita i čemu mi dajemo veliki značaj.” – kaže Hadžić.

Naravno da se sve ovo nije moglo obaviti da istovremeno nisu bili aktivni i članovi UO: Sead Krupalija, Damir Šećirbegović, Hidajet Arnautović, Esad Vejsilović i Nedim Kapetanović.

Na polasku smo doznali i nešto što će obradovati ribolovce iz Sarajeva. Naime, ovi ljudi su svjesni previsoke cijene godišnje ribolovačke dozvole i cijene polaganja ribolovačkog ispita, pa su odlučili da svoje članstvo oslobode svih dodatnih troškova, naravno osim cijene dozvole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.